Annie Sloan Kalkkimaalit ja kurssit

Annie Sloan Chalk Paint™ on erinomainen ominaisuuksiltaan. Sillä voi maalata ja sisustaa kauniisti, helposti, nopeasti ja monipuolisesti. Ei tarvita esitöitä, ei hiomista, ei puhdistusta, ei pohjamaaleja… Ja useimmiten kertasively riittää.

Chalk Paint™ on myös hyvin riittoisaa, litran purkilla maalaat keskimäärin 13 neliötä. 120 ml testipurkeilla voit testata täydellisen sävyn löytymistä tai maalata pienempiä kohteita. Pieni purkki riittää yleensä esimerkiksi tuolin maalaamiseen tai niitä voi kätevästi käyttää koristemaalaukseen. Sävyjä voi myös vapaasti sekoittaa keskenään, jolloin voit luoda itsellesi täydellisen oman sävyn.

Chalk Paint™ kuivaa nopeasti, pinta on kuiva alle tunnissa. Kaiken muun hyvän lisäksi maali on siis myös nopea.

Värisävyt ovat pehmeät ja ne ovat omiaan luomaan harmonisia ja kauniita tiloja. Maalattu pinta on kuivuneena samettisen kalkkimainen, täysmatta ja täysin hengittävä. Pigmentti- ja kuiva-ainepitoisuus on suuri, joten useimmiten Chalk Paint™ peittää kertasivelyllä. Tarpeen mukaan sitä voi ohentaa tilkalla vettä tai paksuntaa jättämällä kannen yöksi auki – kuinka kätevää! Myös työvälineet puhdistuvat helposti vedellä.

Täysmatta pinta antaa ihastuttavan levollisen tunnelman, joka rauhoittaa tilan. Maali vanhenee kauniisti eikä se koskaan irtoa lastuina, se kuluu puuterimaisesti ohentuen, mutta kestää hyvin aikaa. Kuivuttuaan maalin pinnasta saattaa irrota hieman kuiva-ainetta, jolloin pinnan voi halutessaan harjata tai pyyhkäistä kevyesti puhtaalla, kuivalla rätillä. Maalista ei sen kuivuttua kuitenkaan tartu väriä esim. vaatteisiin.

Maalipinnan voi kulutuksille alttiissa kohteissa (pöytien pinnat, huonekalut jne.) käsitellä joko värittömällä tai värillisellä vahalla, jos pintaan halutaan myös patinaefektiä. Vahan käyttö antaa maalipinnalle suojaa ja helpottaa käytettävyyttä. Vahalla voi myös säätää värisävyjä, vaalea vaha hieman tummentaa sävyjä ja tummilla vahoilla saa aikaan ihan uudenlaisia värejä sekä patinaefektejä.

Chalk Paint™ on ekologinen, liuotteeton, lyijytön, hajuton ja se soveltuu kaikenlaiseen maalaamiseen, myös lasten leikkikaluihin, sillä siinä ei ole haitallisia aineita. Annie Sloan Soft Waxissa on hieman liuotinta, mutta vain noin 1/3 sallituista määristä. Jos vahaa käytetään lasten kalusteissa tai leluissa, on suositus antaa sen kuivaa vähintään 5 päivää, mielellään jopa 3 viikkoa.

Koska maali on täysin hengittävä, se soveltuu erinomaisesti pinnoille ja kohteisiin, joissa on tärkeää säilyttää pintojen hengittäminen: esimerkiksi perinnekohteet, vanhat talot ja talvisin kylmillään olevat kesäasunnot. Hengittävä maalipinta soveltuu kuitenkin kaikkiin uusiinkin kohteisiin ja tekee hyvää materiaalille kuin materiaalille.

Maalilla voit sisustaa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Ulkokohteissa on tärkeää jättää pinnat vahaamatta, että pinnat hengittävät vapaasti. Mikäli ulkokohteissa halutaan säilyttää voimakkaat värit, voidaan kohteet lakata UV-suojan sisältävällä lakalla.

Chalk Paintilla saa myös luotua monenlaisia efektejä sisustukseen, esimerkiksi vanhaa ranskalaista 1700-luvun tunnelmaa, patinaa ja erilaisia kuviointeja mm. kuivamaalaamalla.

Voit ostaa kalkkimaaleja myös suoraan koululta.

Kursseillamme opit lukuisia erilaisia tekniikoita, joita voit soveltaa moniin kohteisiin ja opit käyttämään maaleja monipuolisesti. Kursseistamme löydät lisätietoja kurssit-sivulta. Kurssit sopivat myös esimerkiksi työ- tai kaveriporukoille, illanvietteeksi ja lahjaksi, kun halutaan oppia ja kokea jotakin uutta.

Tulet huomaamaan, kuinka helppoa ja mukavaa Annie Sloanin maaleilla maalaaminen onkaan!